zaterdag 21 april 2012

Hoera, het is politieke crisis

Rutte geeft de schuld aan de PVV (Volkskrant)

Ik ben al een behoorlijke tijd stil geweest in mijn blog over de Nederlandse politiek. Voor de nuchtere nuance was er weinig voedsel. Maar nu lijkt het erop dat de kaarten in ons parlement opnieuw moeten worden geschud om te komen tot een solide meerderheidsbeleid.

Aanleiding dus om mijn blog weer op te poetsen. Mijn messen te slijpen. Feiten te verzamelen. Te luisteren in de eerste plaats naar wat er eigenlijk aan de hand is.

De kaasstolp is weg van het wangedrocht van de gedoogcoalitie. Het wordt dus weer interessant.
 

2 opmerkingen:

  1. Een unieke kans. De begroting in september zal bepaald worden door meerderheid-beslissingen in de tweede kamer op vele deelterreinen waarbij economische pragmatiek prevaleert boven (partij)ideologie. En niet alleen op dat terrein. Tenzij men zich blijft verschansen in een stramien van verklaringen t.b.v. electoraal gewin. Wilders is er als schorpioen al mee begonnen. Daar kon je op wachten. De vraag is hoe openlijk partijen willen zijn in de duivelse fuik waar Wilders Nederland in wil trekken. De financieel-economische crisis in Europa is vnl. veroorzaakt door financiële deregulering die doorgedrukt is door neoconservatieve groepen in de VS die Wilders steunen.

    MP Rutte is on-Nederlands hard met zijn neus op de politieke feiten gedrukt. Als deze nu eindelijk begrijpt dat Wilders twee of drie paspoorten heeft, waarvan het Nederlandse paspoort het minst belangrijkste is, moet nog blijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de komende tijd weer genoeg om een mening over te hebben en om over te schrijven
    TO RULE OR NOT RO RULE, THAT'S GOING TO BE THE QUESTION

    BeantwoordenVerwijderen